4.4. At tage DeLi Linux i brug

Når man booter og logger ind som root, får man at vide at man kan bruge delihelp til at få hjælp til at komme videre.

Til opsætning af netværk er der en program der hedder netconfig, det er ganske nemt at bruge, men det kan kun bruges til at konfigurere eth0. Netværksopsætningen bliver gemt i opstartskriptet /etc/rc.d/rc.inet1. Første gang du kører netconfig, kan dette skript eksekveres for at aktivere netværket, hvis man efterfølgende bruger netconfig til at ændre opsætningen, skal man selv finde ud af at deaktivere netværket først.

Udover den begrænsede mængde programmer der installeres som standard ligger der nogle stykker i ftp://ftp.berlios.de/pub/delilinux/deli, som man kan hente med ftp eller lynx, hvis man altså ikke sørgede for at hente dem og lægge dem på en cd.

Programmerne ligger i .tgz-filer og kan installeres med tar. Hver .tgz-fil har en tilhørende .txt-fil der indeholder en kort beskrivelse. Der er også programmet pkgtool, men det eneste jeg fik det til, var at tage pakkerne og en efter en spørge mig om jeg ville installere den. Uden at vise beskrivelsen og uden nogle mulighed for at vide om der var alternativer. Det værste er dog at der ikke er nogen afhængighedsstyring, det lykkedes mig således at installere gtksee under at have installeret GTK+.

Nogle programmer skal man efter installationen selv finde ud at konfigurere. Et eksempel er X, hvor man f.eks. kan benytte xf86config, et tekstbaseret værktøj der kræver at man ved en del om sin hardware, eller XF86Setup et grafisk program der måske virker lidt lettere at gå til.

Andre programmer såsom IceWM, viser sig at komme pænt konfigurerede med en menu med hvor DeLi Linux' programmer er indsat.

Som standard giver startx tre xterm'er og en xclock kørende under twm, hvis man vil ændre på det skal man lave sig en .xinitrc-fil der indeholder de kommandoer man vil have udført. Følgende kan f.eks. bruges til at starte en enkelt xterm placeret i øverste venstre hjørne af skærmen og IceWM:


xterm -geometry +2+2 &
icewm