Kapitel 1. Adamantix

Adamantix (tidligere kaldet "Trusted Debian") er en Linux distribution med fokus på sikkerhed indbygget i operativsystemet. Bl.a er Adamantix kerne og pakker kompileret med en speciel kompiler der beskytter mod visse stack overflows. Desuden benyttes en kernel patch der holder kode og data adskilt.

Det er muligt at vælge en version af Adamantix med RSBAC (Rule Set Based Access Control), som er et avanceret adgangs-kontrol system, hvor man på et detaljeret niveau kan styre adgang til forskellige ressourcer. Læs mere på http://www.rsbac.org/. Vi tester ikke RSBAC versionen.

Adamantix har hjemme på http://adamantix.org/, og laves af en fyr der hedder Peter Busser. Han er vist enten hollænder eller tysker. Der står ikke noget om ham på Adamantix hjemmesiden. Der følger en Adamantix CD med decembernummeret af det tyske Linux Magazin: http://www.linux-magazin.de/Produkte/Bestellen/lms_2004_1.html. Måske står der også noget inde i bladet om hvem der laver det.

1.1. Målgruppe

Adamantix' målgruppe er folk som vil have et sikkert linuxsystem, der stadig er brugbart, og som ikke er bange for Debian, eller for at genoversætte en softwarepakke selv.

Figur 1-1. Adamantix logo