Kapitel 9. Morphix

Der findes efterhånden en lang række distributioner baseret på live-cd'er, hvor hele systemet bootes fra en cd. De fleste består af en bestemt række programmer og bruger ofte enten KDE eller Gnome, hvis det ikke er en af de små live-cd'er. Hvis man ikke kan lide de programmer der følger med, kan det let være en større opgave at ændre på systemet.

Morphix er anderledes. Morphix er som sådan ikke bare en live-cd, men et modulært system der gør det let at designe sit live-cd-system med netop det man har behov for. En slags meta-live-cd.

Morphix er baseret på Knoppix og Debian GNU/Linux og hvis man ikke selv har lyst til at designe sin live-cd findes der en række foruddesignede udgaver: En med KDE, en med Gnome, en med en lettere desktop og en specielt med spil.

Figur 9-1. Morphix-logo

9.1. Målgruppe

De foruddesignede udgaver af Morphix kan bruges på linje med Knoppix som rejse-desktop eller for at markedsføre Linux over for folk der ikke vil installere noget på deres maskiner for at prøve Linux. Men Morphix kommer først rigtigt til sin ret når man udnytter modulariteten og "morpher" sit eget design.

Den egentlige målgruppe bliver derfor superbrugeren med specielle behov eller systemadministratoren der gerne vil lave et specielt designet desktop til sine brugere. Det er primært i denne egenskab vi i det følgende vil betragte Morphix