7.2. LFS – Hvorfor?

Hvorfor skulle man have lyst til at bygge et Linux-system fra bunden? Bogen nævner et par grunde, den væsentligste grund er at lære hvordan et Linux-system er opbygget.

Bogen påstår også at man får mere kontrol over hvordan systemet er skruet sammen, men de eksempler de giver på ting man får mere kontrol over end med andre distributioner (katalogstruktur og opstartsskripts), er ting jeg alligevel ikke kan forestille mig en god grund til at gøre anderledes end alle andre.

Derudover nævner de at man kan lave meget små LFS-systemer, men det findes der adskillige specialdistributioner til.

Endelig påstår de at det skulle være mere sikkert. Argumentet er. at det at man oversætter alting fra kildetekst giver en mulighed for at gennemse kildeteksten og tilføje sikkerhedsrettelser efter behag. Jeg tror ikke en meter på at der er nogen der ville kunne overkomme at kigge særlig store dele af den kildetekst de oversætter igennem. Med hensyn til sikkerhedsrettelser, så har de fleste større distributioner et så effektivt system til håndtering af den slags, at man kun sjældent vil opleve at skulle vente på at andre får lavet en binær pakke der lukker hullet.

Hvis man har ambitioner om at lave sin egen Linux-distribution er det måske ikke nogen dum idé at starte med LFS. Man skal dog være opmærksom på at Linux-distributioner baseret på binære pakker bare kan kopiere de vigtigste værktøjer ind fra cd/net uden tanke på rækkefølgen, som LFS-bogen ellers (ganske berettiget) gør et stort nummer ud af. Derudover skal man være opmærksom på at bogen slet ikke beskriver hvordan man laver et medie det første boot kan ske fra.