Kapitel 5. Open Office - en omfattende Office-pakke

OpenOffice.org minder på mange måder om Microsoft Office. Der er tale om en programpakke med tekstbehandling, regnsark, præsentationsgrafik m.v, som kan udveksle dokunter med Microsofts programmer og andre. De vigtigste programmer er:


Funktion            Navn      Svarer til
Tekstbehandling         Writer     MS-Word     
Regneartk            Calc      MS-Excel
Præsentationsgrafik       Impres     MS-PowerPoint


Med OpenOffice kan du stort set det samme som du er vant til fra MS-Word, og eftersom de to programmer betjenes nogenlunde ens, er det rimelig nemt at blive fortrolig med programpakken.

Open Office kan køre på Windows, Linux og Macintosh (MacOSX), som alle gemmer i samme dokument-format. Derfor behøver der ikke at opstå konverteringsproblemer mellem computerne. Alle fra læsegruppen kan bare installere pakken, som er gratis. Når du får behov for at udveksle dokumenter med folk der bruger MS-Office kan det i langt de fleste tilfælde lade sig gøre, idet OpenOffice.org er i stand til at gemme dokumenter i de formater, MS-Office gemmer i som standard.

I det følgende gennemgår vi kort programmerne, idet vi tager udgangspunkt i, at du sandsynligvis allerede har beskæftiget dig med tekstbehandling på universitetet.

5.1. Tekstbehandleren Writer

OpenOffice.org's Writer minder på mange måder om Word fra Microsoft - og er nok den aller vigtigste del af OpenOffice.org-pakken. Det er hér de fleste studerende tilbringer dagen, hvad enten de læser det ene eller det andet fag.