3.3. Kmail - et mailprogram

Kmail er et glimrende mailprogram der kan "alting" og er let at bruge.

Figur 3-2. Mailprogrammet Kmail

3.3.1. Modtage mails

For at få Kmail til at se om der er ny mail til dig, trykker du på knappen "Kig efter post". Det er nummer fire fra venstre, og ikonet er en lille kuvert med en grøn pil, der peger nedad.

3.3.2. Sende og besvare mails

... vedhæfte filer

3.3.3. Adressebogen

Kmail har en indbygget adressebog, hvor du kan gemme navn, mailadresse, telefonnummer m.v. på dine venner og kollegaer. Du finder adresebogen i menuen "Vørktøjer" -> "Adressebog".

Lad os prøve at oprette en adresse. Åbn adressebogen og vælg menuen "Fil" - > "Ny kontakt" (eller tryk genvejstasten CTRL + n). Som du kan se er der plads til at skrive navn, adresse, mailadresse og en masse andet. Under fanebladet "detaljer" kan du fx. registrere fødselsdato, og fritekst i feltet "note". Her kan du fx. skrive stikord om personen.

3.3.4. Organiser dine mail - opret mapper og brug dem!

Det er praktisk at sortere sine mails, så de er lettere at finde. Hvordan du konkret vil gøre det afhænger meget af antaller af mails du modtager og din temperament. For de fleste er det dog en god idé at have en mappe for hvert projekt man deltager i. Fx. en mappe hvor du gemmer mail fra din læsegruppe i en bestemt projekt-forløb, og en mappe til foreningsaktiviter m.v.

3.3.5. Filtre - automatisk sortering af mail

Hvis du abonnerer på en eller flere postlister kan du med fordel sætte filtre op, så Kmail automatisk sorterer dine mails og skaber større overskuelighed i din indbakke. Fordelen er, at din indbakke på den måde kun kommer til at indeholder mail som er sendt direkte til dig, mens postlister fra foreninger og institutter havner i en mappe for sig, som du kan læse ved lejlighed.

I eksemplet her får vi Kmail til selv at flytte nyhedsbreve fra Ibis og Teknologirådet ned i mappen "nyhedsbrev", hvor vi opretter to undermapper.

Filtre bygger på nogle regler. Mulighedenre er uendelige. Du kan opstille et vilkprliigt antal kriterier for Kmail. Du kan fx. få den til at