5.13. KDevelop

Der er ved at komme integrerede udviklingsmiljøer til Linux som det kendes fra f.eks. Visual C++ til Windows. Man kan købe Code Warrior til Linux, Code Crusader og Delphi er også godt på vej. Lige nu ser Code Warrior og Delphi mest lovende ud.

Et spændende helt nyt program er KDevelop til KDE.

Ambitionsniveauet er meget højt, og til trods for at det er den første beta-udgave som er blevet afprøvet her, så ser det positivt ud.

Som det ses på Figur 5-11, så er der ligheder med Visual C++ fra Microsoft. Man kan nemt overskue alle filer, klasser, strukturer og variable i projektet. Der er god understøttelse for at oversætte og søge fejl (ser det ud til), og revisionskontrol er direkte integreret. Det er baseret på CVS. Der er mulighed for integreret dokumentation baseret på SGML.

Figur 5-11. KDevelop

En ting som er et meget stort plus ved KDevelop i forhold til Visual C++, er at alle projektfiler er tekstbaserede, dvs. man kan se alt med en almindelig teksteditor og rette hvis man har noget specielt, der skal ind. KDevelop laver i øvrigt selv standard-oversættelsesfiler, så man kan oversætte programmerne uden for det grafiske miljø. Med andre ord så er KDevelop en naturlig overbygning på GNU-værktøjerne, uden at disse erstattes. KDevelop følger med f.eks. Red Hat 7.0 og kan hentes fra projektets websted, http://www.kdevelop.org/.

Figur 5-12. KDevelop har naturligvis også indbygget dokumentation for at lave grafiske programmer.