5.6. Andre teksteditorer

Til Linux findes også vim, som er en udvidelse af vi bl.a. med farver, når du redigerer C-kode.

Lidt større editorer er joe og jed. Joe har et par aliases, når den er installeret, som hedder jstar, jpico og jmacs, og som standard er joe sat til at være jstar. Jstar er wordstar-kompatibel, og kommandoer ligner dem som blandt andet Borland anvendte i Turbo Pascal/Turbo C-oversætternes IDE. Jpico og Jmacs er selvfølgelig beregnet til at ligne hhv. pico og emacs i tastatur og funktioner.

En anden brugt editor som i øvrigt også findes i DOS udgave er Jed. Jed kan lave syntaksfremhævning og sættes til at emulere blandt andet Emacs, Wordstar, EDT og Brief.

Både Joe og Jed kan i øvrigt konfigures via hhv. ~/.joerc og ~/.jedrc så de mere eller mindre kan emulere ens foretrukne teksteditor.

Der er nok mange, som har vænnet sig til at bruge simple teksteditorer til Windows som WordPad, og installeres nedit, har man næsten samme enkle brugerflade, men nedit kan mere end WordPad, bl.a. oplysning af C kodesyntaks, så du nemt kan finde rundt i dine programmer.I KDE findes KWrite (skriv kwrite) som bl.a. har syntakfremhævning og er meget enkel at bruge. Til Gnome findes gedit og gnp. Sidstnævnte minder nok mest om Microsoft Windows notepad, men den er samtidig en simpel HTML-editor.