3.6. Videre med Mandrake 9.2

Mandrake er efterhånden ved at være en meget omfattende distribution og det er meget usædvanligt ikke at kunne finde programmerne i mandrake-rpm format et eller andet sted på nettet. Det er muligt at tilføje nye kilder til Mandrake's pakke installations program.

Den mest almindelige kilde at have er sikkerheds opdateringerne. Er den ikke blevet sat op under installationen så er det på høje tid at gøre det nu. Disse opdateringer dækker også over fejlrettelser i systemet. Derfor kan det spare mange ærgelser at spare disse få MB væk. Der kan ses en liste over opdateringer til 9.2 her: http://www.mandrakesecure.net/en/advisories/updates.php?dis=9.2

Af andre kilder til pakkehåndteringen er der nogle der har været så venlige at sætte en netside op som kan hjælpe meget til med konfigureringen. Denne findes på: Easy URPMI - http://plf.zarb.org/~nanardon/ F.eks. tilføjes Mandrake Contribution arkiv nemt ved at trykke på: ftp.dkuug.dk under Source Contrib og trykke "Send" nederst. Dette giver denne linje:

                 
 urpmi.addmedia contrib ftp://ftp.dkuug.dk/pub/mandrake/9.2/contrib/RPMS with ../../i586/Mandrake/base/hdlist2.cz

Dette indtastes ( eller laver copy/paste ) ind i en terminal som superbruger/root på sit system. Derefter er det muligt via Mandrake's pakkehåndtering at søge i dette arkiv og installere programmer fra det direkte over nettet.