Forord

Dette er en bog samlet ud fra en serie på 6 artikler om sikkerhed på Linux, som kan findes på http://www.sslug.dk/artikler/Linux_sikkerhed.

For få år siden var computersikkerhed et emne, de færreste behøvede at tænke på. Med den hastigt voksende udbredelse af internettet i dag er det et område, man ikke længere kan tillade sig at overse. Flere og flere computere kobles til internettet eller et lokalnet, og kan let blive ofre for ødelæggende indbrud, aflytning mm. Sikkerhed er for mange et emne, de ved, at de burde tænke på, men de finder det svært at komme i gang med at lære et så komplekst område. Da sikkerhed er et meget stort område, ved man ikke rigtig, hvor man skal starte, og det virker meget svært i begyndelsen. På internettet er der mange informationer at finde, men de findes spredt rundt omkring, og det er ikke altid let at forstå, hvor de enkelte "brikker" passer ind i det store puslespil.

Vi skriver disse artikler i håb om at hjælpe andre i gang med emnet, som er både spændende og til at forstå, når man først kommer i gang. Selvom du ikke lige nu har brug for at lære om sikkerhed, kan du alligevel være interesseret i at læse videre, idet du kommer til at lære hvor meget, din Linux-maskine kan på et netværk, og hvordan det kontrolleres.

1. Linux-bøgerne

Bogen er en del af en serie, som kan findes på http://www.linuxbog.dk/