Kapitel 5. PHP eksempler

Har du af og til spekuleret over hvordan de forskellige websteder, du besøger, kan genkende dig, når du vender tilbage? Forklaringen er enkel, og når du har læst denne kapitel, ved du hvorfor og hvordan, du selv kan gøre noget tilsvarende.

For at benytte dette eksempel, kræves der, så vidt jeg ved, ikke PHP version 4.0, da vi netop udvikler vores egen sessionsstyring, og derfor kræver det altså ikke understøttelse af sessions, som er nyskabelsen med PHP 4.0.

Du skal nu til at begive dig ind i en spændende verden, hvor næsten alt kan lade sig gøre mht. dynamiske websider. Hvad der gør dette muligt, vil du få en introduktion til i dette kapitel.

Dette kapitel viser dig hvordan, du kan holde styr på dine besøgende, og på baggrund af gemte oplysninger, har mulighed for, at dirigere dine besøgende rundt på sider, der er af relevans for netop dem. Det der gør det muligt, er, at vi har oprettet en database med oplysninger om de besøgende. Oplysninger indeholder i vores eksempel kun de enkelte brugeres status - gæst, medlem, eller administrator, men det kunne sagtes udbygges til at have oplysninger om alt muligt andet; kun fantasien sætter grænser.

5.1. Sessioner i PHP med brug af MySQL

Hvorfor nu udvikle sin egen sessionsstyring? Til det spørgsmål findes der mange svar, men de mest åbenlyse for mig er følgende:

For at du skal kunne afvikle eksemplerne i artiklen, skal du have følgende software installeret: