3. Om forfatterne og bogens historie

Bogen startede som et bogprojekt i sommeren 1998, hvor Peter Toft, Kenneth Geisshirt og Snebjørn Andersen fik skrevet "Linux - friheden til at vælge". Bogen var i starten henvendt mod Linux-installation, at få lidt Unix-kendskab og noget om netværk. Bogen har altid været en fri "web-bog", der kunne læses enten i smådele eller som en helhed på http://www.sslug.dk.

Vi, forfatterne, har anvendt Linux i flere år og har stor erfaring med det. Vi er medlemmer af Skåne Sjælland Linux User Group (SSLUG), som er en uafhængig og non-profit svensk/dansk organisation, der søger at udbrede kendskabet til Linux. Det er gratis at være medlem af SSLUG, og organisationen findes på internettet på http://www.sslug.dk Vi har skrevet denne bog fordi den kunne være til glæde for andre.

Den oprindelige bog "Linux - Friheden til at vælge" blev udgivet som hæfte på 96 sider fra IDG Forlag i februar 1999 med en Red Hat 5.2 cd-rom, hvor den i lang tid lå på bestsellerlisten for edb-hæfter. I december 1999 udgav Forlaget Globe version 2.9 i bogform (med en del ærgerlige konverteringsfejl - se http://www.sslug.dk/misc/globe_fejl.html) på over 300 sider og med tre cd-rom'er (Red Hat 6.1, SuSE 6.2 og StarOffice 5.1).

I juli 2000 var bogen vokset til ca. 350 sider og blev delt ud til flere bøger. Alle kan læses på www.linuxbog.dk.

Fra version 1.0 af denne bog er det Hans Schou og Peter Toft, som vedligeholder bogen sammen med de mange, som skriver på dele af bogen.